Η αλληλεγγύη δεν είναι υποχρέωση…

afisaki_gia_oikonomiki_enisxysi

Την αντίθεση της στην προγραμματισμένη «αγωνιστική αλληλεγγύης» και την στήριξη των συλληφθέντων της 6ης Δεκέμβρη στην Πάτρα ανακοινώνει η Αυτόνομη Π.Ο., που στο προσεχές ματς με τον Ολυμπιακό Ζαρουχλεΐκων στο Ρίο (Κυριακή 14/12 – 12μ.μ.) καλεί όλους τους φίλους της και μη, να βρεθούν στο γήπεδο και να στηρίξουν τα παιδιά που διώκονται, ενώ και την Δευτέρα 15/12 το καφενείο της ομάδας στο στέκι των «Navajo» θα είναι και αυτό προς ενίσχυση των συλληφθέντων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ…

Σχετικά με την αγωνιστική αλληλεγγύης που διοργανώνεται από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Α. σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Αχαΐας, τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αχαΐας και τον Σύνδεσμο Ερασιτεχνών Ποδοσφαίρου τις 13-14/12 και αφορά τη συλλογή τροφίμων και παιχνιδιών, τα οποία θα διανείμουν οι Δήμοι και η Μητρόπολη Πατρών σε ευπαθείς ομάδες πολιτών έχουμε να δηλώσουμε ως Αυτόνομη Ποδοσφαιρική Ομάδα ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε αυτή την κίνηση και να κάνουμε σαφή τα εξής:

Εμείς ως Αυτόνομη Π.Ο έχουμε ήδη προβεί κατά το παρελθόν (και θα ξαναπροβούμε) σε συλλογές τροφίμων και ρούχων για όσους τα έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως χρώματος και καταγωγής, έχουμε έρθει οι ίδιοι σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους προσπαθώντας να χτίσουμε ουσιαστικές γέφυρες επικοινωνίας μαζί τους και να βρούμε από κοινού λύσεις στα προβλήματα μας και δεν περιμένουμε από κανένα να ορίσει ημερομηνίες και αγωνιστικές αλληλεγγύης.

Η αλληλεγγύη δεν είναι υποχρέωση, δεν είναι μια πράξη φιλανθρωπίας και ούτε περιορίζεται σε κάποιες ξεκομμένες στιγμές στο χρόνο ή σε θεαματικές κινήσεις εν όψη εορτών. Η αλληλεγγύη είναι μια σχέση αμφίδρομη, μια σχέση διαρκής, μια κατάσταση η οποία δεν επιδέχεται διεκπεραιωτές και διαμεσολαβητές (δήμους και εκκλησία). Είναι στην τελική ένας τρόπος αντίληψης της ίδιας της πραγματικότητας και του πλέγµατος των κοινωνικών σχέσεων. Είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για μια κοινωνία αλληλοσεβασµού, αλληλοβοήθειας, αλληλοκατανόησης, ισότητας και συνεργασίας. Και ως τέτοια δεν μπορεί παρά να εχθρεύεται το σύστημα που συντηρεί και αναπαραγεί τη φτώχεια, την ανέχεια, το ρατσισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό και προωθεί την ατομική ανέλιξη, την ρουφανιά και την υποταγή ως κυρίαρχες αξίες.

Κάθε λεπτό, κάθε μέρα, κάθε αγωνιστική είναι για μας και μια ευκαιρία για να δείχνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας σε όλους τους φτωχοδιάβολους αυτού του κόσμου αλλά και όσους αγωνίζονται για την αλλαγή του. Και έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ Π.Ο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s