«Αλληλεγγύη στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους…»

apo

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ «ΕΠΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩ»

Την Κυριακή 26 Απρίλη, γύρω στις 10 το βράδυ , ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος “επί τα πρόσω’’  δέχτηκε επίθεση από ομάδα 15 τραμπούκων. Τα άτομα που βρισκόντουσαν εκείνη τη στιγμή στο χώρο και πραγματοποιούσαν συνέλευση κατάφεραν με τη συλλογική τους στάση να απωθήσουν τους τραμπούκους, οι οποίοι στο τέλος τράπηκαν σε άτακτη φυγή.

Ως Αυτόνομη Ποδοσφαιρική Ομάδα, αντιλαμβανόμαστε αυτή την επίθεση, ως μια συνολικότερη επίθεση στον κόσμο της αντίστασης, της αυτοοργάνωσης και της συλλογικοποίησης. Η ομάδα μας δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής στα όσα συμβαίνουν γύρω της. Άλλωστε, μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια που λειτουργεί, έχει αποδείξει ότι έχει άποψη για ότι συμβαίνει στην πόλη της Πάτρας αλλά και ευρύτερα. Από την αμέριστη αλληλεγγύη που δείξαμε κατά την εκκένωση των τριών καταλήψεων στην Πάτρα τον Αύγουστο του 2013, τις δράσεις μας για τους μετανάστες, την εναντίωση μας στους νεοναζί της χρυσής αυγής, τη συμμετοχή μας σε αντιφασιστικά τουρνουά, τις συλλογές τροφίμων και ρούχων για όσους το έχουν ανάγκη ανεξαρτήτως καταγωγής, τα δεκάδες πανό με κοινωνικό-πολιτικό περιεχόμενο, μέχρι την παρουσία μας σε κάθε γήπεδο της Αχαΐας, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η ομάδα μας εχθρεύεται κάθε ανελεύθερη λογική, σκέψη και πρακτική.

Οι έννοιες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού, της αλληλοβοήθειας είναι οι βασικοί πυλώνες στους οποίους βασίζεται η ομάδα μας. Μακριά από χορηγούς και ευγενικές χορηγίες προέδρων, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το δικό μας τρόπο, εντός και εκτός γηπέδων, προωθώντας τη λογική της ισότιμης συμμετοχής και οριζοντιότητας. Θα συνεχίσουμε να διαψεύδουμε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας.    

Ως εκ τούτου, ήμασταν και θα είμαστε αλληλέγγυοι σε όσους αγωνίζονται για την ελευθερία, την ισότητα, τον αλληλοσεβασμό και στέκονται απέναντι στην εκμετάλλευση και την βαρβαρότητα που γεννούν οι σύγχρονες συνθήκες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΧΩΡΟ «ΕΠΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩ» ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s