Μαγικό «AFF» στα Γιάννενα…

3rd_AFF_Ioannina_Iounios_2015

«Πειθαρχία τέλος, ζωή μαγική» λέει το σύνθημα του Απείθαρχου Ιωαννίνων που το τριήμερο 26-27-28 φιλοξένησε το «3ο Antifa Football Festival», με την συμμετοχή 6 (!) αυτοοργανωμένων ομάδων από όλη την Ελλάδα και όσοι βρέθηκαν στην πόλη της Ηπείρου έζησαν σίγουρα… μαγικές στιγμές.

Η Αυτόνομη Π.Ο. έδωσε την πάσα στα παιδιά της… λίμνης για την διοργάνωση και βρέθηκε με δυνατή ομάδα στα Γιάννενα, δίνοντας το δικό της στίγμα. Από το παιχνίδι βόλεϊ των κοριτσιών του Απείθαρχου (το μεσημέρι της Παρασκευής) μέχρι το τέλος του τουρνουά, οι εκπρόσωποι των αυτοοργανωμένων ομάδων από την Αχαΐα έκαναν αισθητή την παρουσία τους και πως γινόταν αλλιώς; Οι σκηνές της συνάντησης με τους συντρόφους από Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αθήνα στο θεατράκι στη σκάλα, έμοιαζαν με «reunion» παλιών αγαπημένων συμμαθητών και πραγματικά η επανένωση ξανά με συντρόφους από όλη την Ελλάδα ήταν κάτι που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια.

Οι φίλοι από τον «Μαρίνο Αντύπα» και οι οικοδεσπότες του Απείθαρχου έμοιαζαν λίγο σφιγμένοι, κάτι που λίγο πολύ ίσχυσε για όλους την πρώτη μέρα –όπως φάνηκε και στην κουβέντα– αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως μετά το τουρνουά, άπαντες ένιωσαν μέλη της μεγάλης παρέας που δημιουργείτε και μεγαλώνει μέρα με την μέρα…

Το πάρκο στη Σκάλα γέμισε από κόσμο και το κέντρο των Ιωαννίνων από… αστέρια. Το Σάββατο από νωρίς διαφορετικές παρέες στα καφέ της πόλης εύρισκαν ευκαιρία να τα πουν και το απόγευμα όλοι βρεθήκαμε στο γήπεδο των Απείθαρχων, το «old school» ξερό του Βελλισαρίου… Τα αλάνια απ’ τα Εξάρχεια –που εμφανίστηκαν κανονικά επιτέλους– νίκησαν εύκολα τα παιδιά από τη Λάρισα (5-0), πριν αρχίσουν τα… πλούσια 0-0 στα ντέρμπι Προοδευτική-Αυτόνομη Π.Ο. και Αστέρας Εξαρχείων-Liberta…!!!

Γρήγορη επιστροφή στο θετράκι στη σκάλα. Το ντοκυμαντέρ που περιμέναμε εναγωνίως από τους blakurus.gr το απολαύσαμε μέχρι τέλους και ας ήμασταν το πιο… cult κομμάτι, με την σκιά του Καρδίτσα από τις σκάλες και τον… ρήτορα καρχαρία με τα μποφόρ από το Ρίο να μας γλυτώνουν από τα άπειρα φωνήεντα του (εεεεεεε !!!)

Επειδή όμως δεν θα ήμασταν γνήσιοι Πατρινοί αν δεν κάναμε… άνω-κάτω το live των παιδιών, φροντίσαμε και γι’ αυτό… Όσοι ήταν εκεί ξέρουν. Μην μας κρίνετε. Άλλωστε, είμαστε όλες απείθαρχες (!!!)

Η Κυριακή εξελίχθηκε ονειρικά. Κουβεντάρα στο στέκι και μπαλάρα στο Βελισσάριο… Και αν στην κουβέντα βρήκαμε ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να ζυμωθούμε και με τα παιδιά από τις άλλες πόλεις (και ας είχαμε τους γκρινιάρηδες από την Liberta να αντιδρούν αρνητικά σε όλα. Εμείς σας αγαπάμε και έτσι…), η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη.

Μπαλίτσα στην έδρα του Απείθαρχου, με τους Γιαννιώτες να παίρνουν βάπτισμα πυρός στο γήπεδο απέναντι σε Προοδευτική (0-2) και με εμάς (2-4), που σαν πιο έμπειροι (σ.σ. στην τρολιά), βάλαμε τα… παιδιά μας χέρι χερι στο γήπεδο κάτω από τον ήχο του ύμνου της ομάδας μας (τύφλα να έχει το Τσ.Λ.), τους Λαρισσαίους να κρατάνε γερά απέναντι στους γείτονες τους από την Μαγνησία (0-2) και στον μεγάλο τελικό τα Εξάρχεια να κατακτούν το φοβερό τρόπαιο του «3ου AFF» με 3-1 κόντρα στην Αυτόνομη. Αλλά ποιος ασχολείται με τα σκορ. Το πανηγύρι και το τραγούδι μετά το τέλος μπροστά από την κερκίδα των Γιαννιωτών ήταν το καλύτερο κλείσιμο πριν η βροχή (Γιάννενα βλέπετε) μας διώξει μια ώρα αρχύτερα από το γήπεδο του Απείθαρχου

Η επιστροφή ήταν η πιο γλυκιά αίσθηση την ώρα που η χώρα άρχιζε να πανικοβάλλεται από τις απειλές και τις πολιτικές εξελίξεις. Εμείς γυρίσαμε σίγουρα πιο γεμάτοι και πιο αισιόδοξοι. Η δυναμική άλλωστε του «AFF» μεγαλώνει, σύντροφοι προστίθενται από όλη την Ελλάδα και η αυτοοργάνωση αυξάνετε με γοργούς ρυθμούς.

Το επόμενο ραντεβού δεν ξέρουμε που θα είναι… Αλλά όπου και να είναι, εμείς θα το περιμένουμε εναγωνίως…

* Ένα τεράστιο ευχαριστώ στα παιδιά από τα Γιάννενα για την φιλοξενία τους… Θα ανταποδώσουμε σύντομα

ΥΓ1: Εκπληκτική έμπνευση και αποτύπωση το «United We Stand»… Ακόμη αναρωτιόμαστε γιατί δεν βγήκε μπλουζάκι…
ΥΓ2: Γιαννιώτες μας κολλήσατε με την συνθηματάρα σας (!!!)
ΥΓ3: Οι.. καρδούλες των Προοδευτικάνιων απ’ το ντοκιμαντέρ επιστρέφονται. (Μην ζηλεύετε οι υπόλοιποι… Σας αγαπάμε κι εσάς.)
ΥΓ4: Αυτοί οι θεοί οι Εξαρχιώτες πως καταφέρνουν και φτάνουν κάθε φορά στα τουρνουά και μετά από 3 μέρες χάλια να φύγουν πάλι όλοι μαζί, είναι απίστευτο… 😉
ΥΓ5: Βολιώτες είστε η καλύτερη κερκίδα της ΑΠΟ (!!!)
ΥΓ6: Λαρισαίοι μην μασάτε… Πάρτε πάσα για τον 4ο τουρνουά
ΥΓ7: Παστέλη σε ψάχνει ο Ρώσος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s